duminică, 22 decembrie 2013

Din dragoste pentru fotografie si viata

În ultimii ani de şcoală generală, profesorul Munteanu (agricultură) ne-a iniţiat în tehnica fotografiei şi a procesului negativ alb-negru. Prin grija părinţilor am avut atunci primul aparat cu film lat. Am continuat la laboratorul fotografic al liceului, unde am învăţat tainele fotografiei color. La puţin timp, graţie unei burse de merit, a apărut şi primul meu aparat fotografic "serios" - Smena M. Cu ajutorul părinţilor mi-am dotat laboratorul cu cele necesare procesului negativ alb-negru: consumabile, pensete, tăvi, reactivi, lampi, temporizatoare, aparat de mărit.
După `89 am cumpărat un aparat digital de 2,1 MP adus din vest. Şase luni n-am avut cablu de descărcare, după ce-am găsit, într-un magazin din capitală, a mai funcţionat încă 6.
După aproximativ un an mi-am facut cadou de "Moş" un digital BTC, tot de 2,1MP, cu obiectiv fix şi auto focus. Am dat o mânie de bani la vremea respectivă. Îl folosesc şi astăzi, în general la fotografia tehnică. Multe din fotografiile de pe forum sunt captate cu acest aparat modest, dar foarte robust.
În timp am mai cumparat un Sanyo de 6 MP. Bun, dar foarte firav la obiectiv. Recunosc că multe fotografii ocazionale le captez cu telefonul mobil, Nokia C2 (3,2MP).
De curand, Moş Nicolaie mi-a adus un DSLR Canon EOS 1100D cu obiectiv 18-55, la care am "adăugat" în scurt timp un obiectiv Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, trepied, acumulator de rezervă, carduri SD generoase şi un încărcător la 12V pentru maşină şi scuter. Numa` bun de umblat pe dealuri...
Pentru că pasiunea pentru creaţie în fotografie are acum şi suport tehnic, am inregistrat pe web acest blog dedicat, e-obiectiv.blogspot.ro, unde vă invit să poposiţi pentru a retrăi clipe din viaţa mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu