duminică, 2 noiembrie 2014

Paharul

Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre "managementul" stresului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul - este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si a intrebat auditorii: "Cat de greu este acest pahar cu apa ". Mirati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 g. 
Psihologul a continuat: "Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut - nici o problema. O ora - o durere de brat. O zi - iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este. 
Stresul, gandurile si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele - iti paralizeaza mintea. Nu mai poti sa faci nimic." 
De asta este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara, lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte. Pune paharul jos !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu